Timiankylling og kikærtesalat
Timiankylling:
- Læg kyllingefileterne mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kagerulle.
- Pil og stød hvidløg i en morter (har du ingen morter, kan du presse eller rive det fint).
- Skyl citronen og riv skallen af. Press herefter saften.
- Bland hvidløg, citronsaft og -skal med resten af timianen, olivenolie, salt og peber, og vend marinaden sammen med kyllingen. Lad kyllingen trække i marinaden i 15-20 min.
- Brun så kyllingefileterne godt i madolie på en pande, og læg dem i et ovnfast fad.
- Steg dem færdige i ovnen i 5-6 min ved 180 grader.
Salat:
- Pil og hak rødløg og hvidløg fint.
- Skyl, udhul og hak chili i tynde skiver.
- Skyl og halvér cherrytomater.
- Skyl, udhul og skær peberfrugt og agurk i små tern.
- Hæld væden fra kikærterne, skyl dem evt. og lad dem dryppe af i en si.
- Skyl og skær citron i både.
- Vend rødløg, hvidløg, chili, cherrytomater, peberfrugt, agurk og kikærter i en skål sammen med resten af persillen og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Inspireret af Nemlig.com opskrift