Timian kylling med kikærtesalat

INGREDIENSER


Timiankylling

3 kyllingebrystfileter

1,5 fed hvidløg

½ citron

1,5 spsk olivenolie

salt og peber

madolie


Salat

3/4 rødløg

3/4 fed hvidløg

1/3 ps persille

½ rød chili

150 g cherrytomater

1 rød peberfrugt

½ agurk

1 ds kikærter

3 spsk olivenolie

½ citron

salt og peber

Timiankylling og kikærtesalat


Timiankylling:

  1. Læg kyllingefileterne mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kagerulle.
  2. Pil og stød hvidløg i en morter (har du ingen morter, kan du presse eller rive det fint).
  3. Skyl citronen og riv skallen af. Press herefter saften.
  4. Bland hvidløg, citronsaft og -skal med resten af timianen, olivenolie, salt og peber, og vend marinaden sammen med kyllingen. Lad kyllingen trække i marinaden i 15-20 min.
  5. Brun så kyllingefileterne godt i madolie på en pande, og læg dem i et ovnfast fad.
  6. Steg dem færdige i ovnen i 5-6 min ved 180 grader.


Salat:

  1. Pil og hak rødløg og hvidløg fint.
  2. Skyl, udhul og hak chili i tynde skiver.
  3. Skyl og halvér cherrytomater.
  4. Skyl, udhul og skær peberfrugt og agurk i små tern.
  5. Hæld væden fra kikærterne, skyl dem evt. og lad dem dryppe af i en si.
  6. Skyl og skær citron i både.
  7. Vend rødløg, hvidløg, chili, cherrytomater, peberfrugt, agurk og kikærter i en skål sammen med resten af persillen og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.


Inspireret af Nemlig.com opskrift