Frikadeller med bønnegryde

INGREDIENSER


Mexifrikadeller

11/2 løg
3/4 rød chili
1 pk hakket svin og kalv
11/2 spsk mexi mix
1 dl mælk
1 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk hvederasp
salt og peber
15 g smør
madolie


Bønnegryde

3/4 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1/2 ds sorte bønner
3/4 ds røde kidneybønner
madolie
11/2 ds hakkede tomater
75 g tomatpuré
11/2 tsk chilipulver
1 nip sukker
salt og peber


Mexifrikadeller med bønnegryde


Mexifrikadeller:

  1. Pil og hak løg fint.

  2. Skyl og hak chili.

  3. Bland alle tre dele med hakket kød, halvdelen af krydderiblandingen, mælk, æg, hvedemel, rasp, salt og peber.

  4. Rør farsen sej, form den til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.



Bønnegryde:

  1. Pil og hak løg og hvidløg.

  2. Skyl og skær peberfrugt i grove tern.

  3. Hæld væden fra de sorte bønner og kidneybønner.

  4. Sautér løg og hvidløg i madolie i en gryde, til løgene er klare.

  5. Tilsæt peberfrugt, bønner, hakkede tomater, tomatpuré, chili og resten af krydderiblandingen.

  6. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 10 min.

  7. Smag til med sukker, salt og peber.



Inspireret af Nemlig.com opskrift